Pulsujące oświetlenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bambek1
    Elegance
    • 2015
    • 964
    • Octavia I (1U2)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Byłem wczoraj w warsztacie mechanik stwierdził, że trzeba zrobić kalibrację przepustnicy i na 100% będzie ok. Skalibrował 5 dych skasował no i huj.... dziś fabka zdechła 2 razy...
    Poradźcie coś bo czuję, że z tym mechanikiem to tematu nie ogarnę. Na forum rapida wyczytałem, że w identycznym przypadku pomogła wymiana czujnika położenia wału. Inny pisze, że nowe świece załatwiły sprawę.

Na forum seata przy identycznych objawach ktoś napisał, że pomogła wymiana czujnika sprzęgła. Że niby czujnik sprzęgła odcina na chwilę klimę jak się wciska sprzęgło. :?: :roll:, żeby nie obciążała silnika.
    Nie mam wiedzy na ten temat ale to zaskakująco dziwna teoria jak dla mnie.
    Musze w ogóle zerknąć czy ja mam czujnik sprzęgła, bo co ma czujnik sprzęgła i po grom on by tam siedział w aucie bez tempomatu?
    Czy to może mieć jakiś związek?

Ostatni post
    Cena domeny: 3999 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 499.88 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Ja to już mogę nawet pokrowce wymienić aby tylko przestała gasnąć... bo mnie to już wqr*&%%#$ nieziemsko.
    ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
    Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
    Spalanie - Motostat.pl
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• andrzej22
      Ambiente
      • 2011
      • 131
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

niezal przeczytałem cały ten wątek i wymiana wtryskiwaczy jest super opcją, ale u mnie nic złego się nie dzieje, oprócz tego rzadkiego gaśnięcia po wysprzęgleniu.

Jak moje MED'Y będą szwankować, to raczej zamienię je na Barracud'y - ściągnąłem sobie wszystkie dane, którymi się podzieliłeś.
      Ale teraz szkoda mi wymieniać dobrze działające wtryski ("prawie") na kolejne, działające lepiej.
      Opcja wymiany MED'ÓW na inne, lepsze, jest fajną perspektywą. Będę o tym pamiętał.

Komentarz

• niezal
        Rider
        • 2010
        • 283
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Napisałem o wtryskach bo warto o tym wiedzieć i potraktować jako ostateczne rozwiązanie.
        W Twoim przypadku, masz rację, to rozwiązanie trochę na wyrost w tej chwili
        "coś być musi, do cholery, za zakrętem"

O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
        O2 Tour BSE+LPG LR - MED

Komentarz

Pracuję...